Les van juf HEKS


Leer van juf HEKS over belangrijke onderwerpen die iedereen moet weten. Voor kinderen van groep 5 t/m 8, hun ouders en iedereen die nieuwsgierig is.

De filmpjes zijn gemaakt op de Ruïne van Brederode waar Angelique beheerder is samen met Rob Kortekaas (meester Langeworst in het boek van juffrouw HEndriKS, de beuk erin!)


LINKS
Les 6 Nachtmerries. Draai het om en maak er een uitdaging van. Kijk voor mooie portretten van paarden op de Facebookpagina van Jamie Lee Vermeer en hang er eentje boven je bed!

Les 7 Aarde maken met je eigen wormenbak. Kun je hierbij een duwtje in de rug gebruiken? Kijk op Nudge. Nudge betekent duwtje! 

Les 8 Geheimschrift. Heb je moeite met lezen? Ga naar Passend Lezen. Voor kinderen is er Superboek. Tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis, net als bij de gewone bibliotheek. Juffrouw HEndriKS, de beuk erin! is een van de vele luisterboeken!

Les 9 Ruimteschip Aarde. Juf HEKS is fan van astronaut André Kuipers. Kijk eens op zijn Kidszone van André Kuipers en voor ruimtegeschiedenis en toekomst bij Space-Expo

Les 10 Talent. Wat is talent? Bij het insektenhotel van de Ruïne van Brederode. Wil je zelf ook een insektenhotel maken? Kijk dan op de website van IVN

Les 11 Koken. Kijk voor de technische uitleg van koken naar het filmpje op Schooltv.

Les 16 Ongeluk? Voor meer informatie over verkeersveiligheid kijk op Veilig Verkeer Nederland.

Les 17 Luxe, wat is Luxe? Denk dóór. Daarom is juf HEKS fan van het magazine One World. Een blad voor (jong)volwassenen over hoe we samen werken aan één wereld. En wat vind jij van organisaties als Milieudefensie?

Les 18 Heks. Bestonden er heksen in de middeleeuwen? Breng voor goede informatie over de heksenvervolging ook een bezoek aan de Heksenwaag in Oudewater.