Over

Als je vraagt aan Angelique wat ze is, dan is haar antwoord: ‘Schrijfster’. Ook al is ze daarnaast coördinator/presentator van Stichting Talentenloods en initiatiefnemer en organisator van diverse projecten.

Al op de basisschool was ze volop bezig met schrijven, maar pas toen ze 32 jaar was ging ze naar de Schrijversvakschool Amsterdam: een 4-jarige schrijversopleiding. Na het eerste algemene jaar waarin je alle richtingen krijgt, koos Angelique voor Proza: het schrijven van verhalen om te komen tot een boek, maar stapte daarna toch over naar Poëzie en studeerde in 2002 af bij de dichter Rob Schouten. In 2008 gooide zij het roer om en verruilde haar baan als manager voor schrijfster. Ook richtte zij Stichting Talentenloods op om kinderen te stimuleren eerder hun talenten te ontwikkelen. Haar gedichten werden kinderliedjes en historische speurtochten. Vervolgens werden dit historische schoolvoorstellingen en in 2016 zelfs haar eerste grote evenement: Het Hollands Historisch Festijn  in Den Haag, omdat zij haar voorstelling tot leven wilde brengen met ridders en paarden op het Binnenhof. In 2016 bracht zij ook, in het verlengde van haar voorstellingen in de Heksenwaag in Oudewater, haar eerste kinderboek uit: Juffrouw HEndriKS, de beuk erin! Over een echte heks die niet kan toveren en invalkracht wordt in groep 8 van een basisschool waar gebeukt moet worden voor de beste resultaten en de slechtste leerling van school moet verdwijnen. Haar doel met dit boek is om het onderwijs een beetje om te toveren in een school waar het talent van de kinderen centraal staat. In haar tweede kinderboek Juffrouw HEndriKS, De vloek van de Ruïne van Brederode (2021) wordt zij samen met meester Langeworst beheerder op de Ruïne van Brederode. In dit boek heeft zij de geschiedenis van het Kasteel en de 18 Heren van Brederode op een spannende manier beschreven. In 2022 is zij begonnen met een nieuw avontuur: de jonge geschiedenis van de industrie.

Belangrijke thema’s in haar kinderboeken zijn natuur en geschiedenis, omdat je van de geschiedenis kunt leren en we niet zonder de natuur kunnen. Een gastles duurt 1 tot 1,5 uur en kan ook online aangeboden worden. Het eerste boek Juffrouw HEndriKS, De beuk erin! mag gratis gedownload worden en is ook als luisterboek beschikbaar. Angelique hoopt hiermee een bijdrage te leveren aan het stimuleren van lezen, omdat een goede tekstuele taalbeheersing nog een grote rol speelt in het onderwijs en daarmee de ontwikkeling van de kinderen. Neem voor nadere informatie contact op.