Een 10 voor Olivia’s boekbespreking

Olivia Kamp van de Vondelschool heeft een 10 gehaald voor haar boekbespreking. Het boek ‘Juffrouw HEndriKS, de beuk erin’ heeft ze gevonden in de bibliotheek en is daarna haar lievelingsboek geworden. Ze heeft haar boekbespreking zelfs als juffrouw HEndriKS gehouden! Dat vond de schrijfster Angelique Schipper zo leuk en goed dat ze Olivia op haar ‘kasteel’ uitnodigde. Angelique en Rob Kortekaas (meester Langeworst) zijn namelijk sinds maart 2017 de beheerders van de Ruïne van Brederode, ooit een van de grootste kastelen in Nederland, nu het eerste Rijksmonument van Nederland. Samen met Rob brengt ze de geschiedenis van de machtige 18 heren van Brederode tot leven. Het laatste weekend was Rob de rijkste en beroemdste heer van Brederode: Johan Wolfert uit de 17e eeuw en was zij zijn vrouw: Anna Johanna Nassau-Siegen. En zo belandde Olivia met de schrijfster en meester Langeworst op de foto in het Haarlems Dagblad. Van de winter gaat Angelique in hun knusse beheerderswoning het tweede deel van Juffrouw HEndriKS schrijven: Juffrouw HEndriKS en het mysterie van de Ruïne van Brederode. Vanaf 1 maart 2018 kun je de Ruïne komen bezoeken. Nu mogen eerst de vleermuizen in de Ruïne overwinteren. 

Olivia overhandigt haar boekbespreking.