Luisterboek

In de week van 26 september heeft Angelique Schipper ‘Juffrouw HEndriKS, de beuk erin!’ ingelezen voor de Christelijke Blindenbibliotheek in Ermelo. Een bijzonder moment voor de schrijfster om haar eigen boek ‘voor te mogen lezen’ in een geluidsstudio met behulp van een technicus. Per dag las ze ca. 50 bladzijden. Maandagmiddag begon ze met de eerste bladzijden en vervolgens de rest van de week ‘s morgens, zodat ze ‘s middags kon werken of uitrusten. Want hoe ontspannend het ook was, het bleek ook vermoeiend. Het inlezen van boeken voor mensen met een leesbeperking gebeurt normaal door vrijwilligers. Er wordt van alles ingelezen. Van boeken tot tv-gidsen en handleidingen. Na het inlezen krijg je ook een persoonlijke beoordeling. De beoordeling voor het boek van juffrouw HEndriKS eindigde met: ‘Compliment voor het eindresultaat waarvan menig luisteraar zal gaan genieten door jouw inspanningen.’ Het luisterboek ‘Juffrouw HEndriKS,de beuk erin!’ zal beschikbaar komen via Passend Lezen voor blinden, slechtzienden en iedereen die te maken heeft met dyslectie. Voor jeugd tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis.  Het ‘gewone’ boek ‘Juffrouw HEndriKS’ is inmiddels in veel bibliotheken beschikbaar. Na de recensie van NBD Biblion zijn er ruim 260 boeken besteld door de bibliotheken.