Schrijfwedstrijd ‘Afval bij mij thuis’

Tijdens de Kinderboekenweek verzorgt Angelique Schipper gastlessen in groep 7 voor de Schrijfwedstrijd in Leidschendam-Voorburg. Het thema van de Kinderboekenweek ‘Bij mij thuis’ heeft zij aangepast in ‘Afval bij mij thuis’. Angelique is namelijk bezig met haar derde kinderboek: ‘Het sprookjesboek van Juffrouw HEndriKS’. Geen gewone sprookjes, maar duurzame sprookjes! Het eerste sprookje is ‘De nieuwe kleren van de koningin’. Ooit begon de Industriële Revolutie met te weinig kleding. Nu is er veel te veel kleding en belandt er zelfs kleding in de woestijn! Angelique wilde vervolgens met barbies de kledingindustrie uitbeelden, maar ze is de barbies gaan aankleden met afval. Dat is haar barbietentoonstelling geworden met maar liefst 100 barbies aangekleed met afval: stof tot nadenken! De tentoonstelling is van 3 t/m 28 oktober te zien in de Bibliotheek aan de Vliet in winkelcentrum Voorburg, Kon. Julianalaan 257. Kom je ook? Er hoort ook een leuk speurtocht bij en een kleurplaat. En kijk ook eens waar al het afval terechtkomt: in een afvalenergiecentrale!