Een boek om van te smullen

Zaterdag 3 juli werd het nieuwe boek op en over de Ruïne gepresenteerd: Juffrouw Hendriks, De vloek van de Ruïne van Brederode. Als grote taart was het boek letterlijk om van te smullen! Vrouwe Yolande de Lalaing en de Vrouwe van Nu, wethouder Marianne Steijn, namen de eerste exemplaren in ontvangst. Vrouwe Steijn vertelde dat de gemeente heeft besloten om alle basisscholen in Velsen een exemplaar te geven voor de schoolbibliotheek én op een van de scholen komt voorlezen. Natuurlijk gaat Angelique dan als schrijfster mee om te luisteren. Angelique Schipper, die samen met Rob Kortekaas beheerder van de Ruïne is, heeft de afgelopen drie jaar aan het boek gewerkt om alle informatie over de 18 Heren én de laatste kasteelvrouwe Yolande te vangen in een spannend verhaal voor kinderen van ca. 10-12 jaar én voor iedereen die in Brederode is geïnteresseerd. Vanaf nu is het boek verkrijgbaar via de website van Juffrouw Hendriks of op de Ruïne van Brederode. Een mooie gelegenheid om de Ruïne te bezoeken met de aansprekende Playmobiltentoonstelling ‘Strijd om Holland’ met wel 4.000 poppetjes! Rob (meester Langeworst in het boek) en Angelique (juffrouw Hendriks in het boek) zijn tijdens de zomervakantie-opening van wo t/m zo van 11.00 – 17.00 uur aanwezig. Angelique zal dan ook het nieuwe boek signeren. Tickets kun je reserveren via de website ruinevanbrederode.nl.  Voor het nieuwe schooljaar 2021/2022 is het mogelijk om Angelique als schrijfster (online) uit te nodigen in de klas. Ze komt dan in haar middeleeuwse kleding!